Jdi na obsah Jdi na menu
 

Výlet do Neratovic

Senioři z DPS zároveň se stacionářem Černošice s jeho klienty byli pozváni Charitou Neratovice na přátelské setkání se všemi ostatními stacionáři, které k ní náleží na den 14.4.2008. Vyjeli jsme před 11 hodinou autobusem od DPS, který musel zajet do DPS v Otvovicích na Kladensku.

Tam jsme jsme měli asi 15 minut času a šli jsme si prohlédnout náves s parčíkem, nad nímž na mírném návrší jsou 3 dominantní stavby: základní škola, kostelík pěkně opravený a poslední podivná stavba z betonu, v obytné části obložena břidlicí šedočervenou, téměř bez oken. Více pevnost než vila - je to sídlo Lucie Bílé.

Další cesta probíhala v pohodě přes Zákolany, kde je umístěna socha v nadživotní velikosti bývalého prezidenta A. Zápotockého. Dále pak přes Kralupy, Obříství do Libiši.

Setkání se uskutečnilo v Sokolovně za velké účasti asi 200 lidí. Vše bylo dobře zorganizováno, stoly označeny sídlem stacionáře či DPS. Na stolech bylo připraveno občerstvení, káva, čaj, minerálka a to vše doplňováno pečovatelkami našeho stacionáře. Zahájení ve 13.30 hod projevem ředitelky Farní Charity Neratovice paní Machovcové. Hovořila o významu a záslužnosti této velké organizace. Za dobrou práci bylo odměněno několik pečovatelek. Dary předány několika stacionářům v podobě elektr. spotřebičů.. Proběhl program dětí ze základní školy: tanečky a písničky. Další program byla hudba k poslechu a tanci, která trvala až do 16.30 hod. Všichni obdrželi dárek od firmy Hartman s drobnými dárky ze zdravotnictví. Po pěkně prožitém dni jsme se navraceli přes Kralupy zpět domů. Návrat byl v 18 hod.

 

Jiřina Pomahačová, klientka DPS