Jdi na obsah Jdi na menu
 

Otevření parku

 

Černošice jsou městem klidu a zeleně, nicméně stále tu vznikají další místa, která jeho obyvatelům zkvalitňují životní prostředí. Nejnovější oázou pro relaxaci a místem pro příjemně strávené chvíle odpočinku se stal nově vybudovaný park bezprostředně sousedící s Domem s pečovatelskou službou, který byl slavnostně otevřen ve středu 23. září 2009.

 

Na výstavbu parku o rozloze dva tisíce metrů čtverečních se městu podařilo získat dotaci z Operačního programu životní prostředí z prostředků Státního fondu životního prostředí. Samotnou realizaci provedla specializovaná firma JENA, firma služeb. Pracovníci technických služeb pak osadili park lavičkami a pravidelně zavlažují a sekají nově vysetou trávu. V podzimních měsících vysadí do nového parku ještě šest vzrostlých okrasných stromů. Parčík se asi nestane místem, kde by našla vyžití například mládež, nejsou tam žádné atrakce. Bude sloužit především seniorům z Domu s pečovatelskou službou, pro které je cesta do lesa či za vzdálenější zelení příliš namáhavá a může být vhodným místem odpočinku i pro maminky s kočárky a všechny ostatní milovníky klidu, neboť vstup do něj není nijak omezen.

 

Zdravice starosty města

 

Za krásného slunečného počasí se slavnostního otevření nově vybudovaného parku zúčastnili představitelé města, starosta Mgr. Aleš Rádl a místostarostka Helena Langšádlová, a samozřejmě ti, kteří budou park nejvíce využívat, totiž obyvatelé Domu s pečovatelskou službou.

Jsem rád, že jsme se dnes sešli u tak významné události, kterou je otevření tohoto krásného parku. Vybudovali jsme jej částečně za finanční prostředky města, částečně z dotace, kterou se nám podařilo získat. Učinili jsme tím další krok v naší snaze ozelenit město tak, aby bylo příjemnější pro všechny obyvatele. Zároveň tak splácíme i určitý dluh vůči vám, seniorům. Máme zato, že město by se mělo rozvíjet tak, aby se v něm příjemně žilo všem obyvatelům bez rozdílu věku. Park je takovým naším dárkem pro vás. Přáli bychom si, abyste sem chodili rádi a byli jste obklopeni jen příjemným prostředím. Byli bychom rádi, abyste Černošice vnímali jako svoje město, které na vás myslí,“ uvedl starosta města.

 

Nový park se nám líbí

 

Mezi těmi, kteří se zúčastnili slavnostního otevření a hned od začátku si užívali příjemného a klidného prostředí nového parku, byla i obyvatelka Domu s pečovatelskou službou paní Heřmánková. A jaké byly její bezprostřední pocity?

Jsme tu všichni spokojeni, máme tady své soukromí. Park je opravdu moc pěkný, můžeme se tu procházet, procvičit si nohy. Chtělo by to ještě instalovat nějakou lavičku, čtyři jsou málo, a vysadit nějaký ten strom. Ale to nám jistě pracovníci technických služeb časem splní. A ještě jedna pochvala nakonec, neboť k pěknému prostředí patří i milé zacházení. A to nám poskytuje pan Strejček. Když něco potřebujeme, ihned to zařídí, okamžitě vyhoví. Neviděli jsme ho nikdy naštvaného a rozčileného. Mirek nás prostě omlazuje,“ svěřila se paní Heřmánková.

zdroj: IL